promotional banner

Παρουσίαση: Το πρώτο τηλέφωνο της Google - Δείτε τα βίντεο


Χωρίς να ξαφνιάσει απολύτως κανέναν με την αποκάλυψη, η Google ανακοίνωσε και επίσημα το απόγευμα της Τρίτης το πρώτο της Android κινητό τηλέφωνο με την κωδική ονομασία Nexus One. Κατασκευασμένη απότην ταϊβανέζικη HTC, η συσκευή θα πωλείται μέσω του online καταστήματος που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.google.com/phone και η τιμή της θα φτάνει για την αγορά της Αμερικής τα 529 δολάρια. Αν ο καταναλωτής θελήσει να την αγοράσει σε πακέτο σύνδεσης από την T-Mobile, η τιμή στην οποία θα την προμηθευτεί μπορεί να φτάσει και τα 179 δολάρια.

Το Nexus One μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε GSM δίκτυο, αλλά είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό σε 3G συχνότητες. Στην παρούσα φάση η online πώληση αφορά μόνο τους καταναλωτές εντός Αμερικής, ενώ σύντομα θα ανοίξουν τις "πύλες" τους τα αντίστοιχα καταστήματα για τις αγορές Σιγκαπούρης και Χονγκ Κονγκ. Η Google δήλωσε ακόμη πως οι Verizon και Vodafone θα παίξουν πιο ενεργό ρόλο στο άμεσο μέλλον του Nexus One και θετικά χαρακτηρίζεται ότι η συσκευή πωλείται "ξεκλείδωτη".

Η συμφωνία για την Ευρώπη δεν είναι δεσμευτική για τη Vodafone, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γνωστής εταιρίας στο BBC, κάτι που σημαίνει πως και άλλοι πάροχοι θα μπορούν να προσφέρουν τη συσκευή στο δίκτυό τους. Προς το παρόν είναι δεδομένο ότι θα πρέπειθ να περιμένουμε το νέο κινητό την προσεχή άνοιξη. Το Nexus One, όπως ήταν αναμενόμενο, θα φέρει οθόνη αφής 3.7 ιντσών και τεχνολογίας AMOLED, ανάλυση 480x800, κάμερα 5MP με led flash και δυνατότητα εγγραφής video σε 720x480, δυνατότητες σύνδεσης μέσω Wi-Fi, accelerometer και ενσωματωμένη πυξίδα. Ο επεξεργαστής του θα είναι Qualcomm Snapdragon στο 1GHz και στο κάτω μπροστινό τμήμα θα υπάρχει ένα trackball που θα αναβοσβήνει όταν το κινητό δέχεται e-mail ή κλήση.

Η έκδοση του λειτουργικού Android που θα περιλαμβάνεται στο Nexus One θα είναι η 2.1 με την κωδική ονομασία Eclair και αξίζει να τονίσουμε ότι είναι η ίδια που εμφανίζεται και στο Motorola Droid. Στην παρούσα φάση μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προϊόντος http://www.google.com/phone/ όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, ενώ στον παρακάτω player μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση της συσκευής από ένα hands-on που έκανε χρήστης που είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή μαζί του.



Το πρώτο διαφημιστικό του Nexus One:



Η λειτουργία της κάμερας και του 3D Gallery:




Ο τρόπος λειτουργίας των φωνητικών εντολών: