promotional banner

"Επιτακτική ανάγκη" η προστασία της βιοποικιλότητας


Να επενδύσουν περισότερο στον αγώνα για την προστασία της άγριας ζωής στον πλανήτη, κάλεσε τις βιομηχανικές και τις αναδυόμενες οικονομίες η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και συνέστησε στον ΟΗΕ να συγκροτήσει ένα νέο επιστημονικό σώμα που θα θεμελιώσει τα επιχειρήματα και τις πολιτικές υπέρ της διάσωσης της πανίδας και της χλωρίδας.

"Το ζήτημα της διατήρησης της βιοποικιλότητας είναι της ίδιας σπουδαιότητας με την προστασία του κλίματος", τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος κηρύσσοντας το Έτος Βιοποικιλότητας του ΟΗΕ.

"Χρειαζόμαστε μια μεγάλη αλλαγή. Εδώ και τώρα, άμεσα, όχι κάποια στιγμή στο μέλλον", είπε. "Αυτή η χρονιά πρέπει να αξιοποιηθεί για να ξεκινήσουμε πάλι αυτή την προσπάθεια", πρόσθεσε η Μέρκελ, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της Συνθήκης για τη Βιοποικιλότητα του ΟΗΕ.

Όπως προκύπτει από τις επιστημονικές έρευνες, ο ρυθμός εξαφάνισης των ειδών είναι χιλιαπλάσιος από τον ρυθμό που θα ακολουθούσε η φύση αν δεν υπήρχε η ανθρώπινη παρέμβαση. Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας είναι σήμερα να εξαφανίζονται από προσώπου γης τρία είδη την ώρα.

[ΣΚΑΪ]