promotional banner

Pico projectors: Με προτζέκτορες τα επόμενα κινητά


Μπορεί οι τεράστιες –και συχνά τρισδιάστατες– τηλεοράσεις να έχουν κατακλύσει την έκθεση Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, αλλά το μέλλον είναι αλλού, υποστηρίζει η Microvision.

Το μέλλον διαγράφεται πολλά υποσχόμενο για τους μικροσκοπικούς προτζέκτορες που θα προβάλλουν την εικόνα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα μέσω λέιζερ και θα έχουν το μέγεθος μόλις ενός κινητού τηλεφώνου.

Παρότι σήμερα κυκλοφορούν ελάχιστοι «pico projectors» στην αγορά, η Microvision και οι ανταγωνιστές της, όπως η Texas Instruments και η 3M Co, εκτιμούν ότι η εν λόγω τεχνολογία θα γνωρίσει μεγάλη άνθηση τα προσεχή έτη.

Η εν λόγω τεχνολογία αναμένεται να ενσωματωθεί σε πολλές μικρές συσκευές, όπως οι φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με την Microvision.

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν σε τελευταία ανάλυση τις μεγαλύτερες δυνατότητες», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της Microvision, Ματ Νίκολς.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκολς, οι πρώτοι pico projectors θα κυκλοφορήσουν ενσωματωμένοι σε άλλα προϊόντα εντός του έτους, ενώ ως μεμονωμένες συσκευές θα διατεθούν στην αγορά το επόμενο έτος.