promotional banner

Feng Shui για υπολογιστή


Η κινεζική εταιρία Fengtek είναι η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία μητρικών καρτών υπολογιστών με βάση τις πανάρχαιες αρχές του Φενγκ Σούι.

Ο Vincent Xiang, που είναι αρχισχεδιαστήs στην Fengtek, ισχυρίζεται ότι τοποθετώντας τα συστατικά μέρη μιας μητρικής κάρτας με βάση τις αρχές του Φενγκ Σούι εξασφαλίζει αρμονική λειτουργία στον υπολογιστή. Ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τοποθετούμε τη CPU στο κέντρο, διότι αυτό είναι το τσι, η ζωτική δύναμη ολόκληρης τns μητρικής κάρτας. Ένα κεντρικό τσι δίνει καλύτερη απόδοση.

Δε βασιζόμαστε στις συμβατικές κάρτες και τα διαγράμματα διαφόρων κατασκευαστών. Διότι αυτά τα σχέδια έχουν πάρα πολλές ευθείες γραμμές και οξείες γωνίες, πράγμα που είναι κάτι μη φυσικό και προκαλεί δυσαρμονία. Αντίθετα στρέψαμε πλάγια τις σχισμές τns μνήμης και προσθέσαμε άλλη μία σχισμή υπό γωνία κατάλληλη για να κατευθύνουμε τις αρνητικές ενέργειες μακριά από τον χρήστη.

Ο Xiang επίσης ισχυρίζεται ότι η υπό γωνία σχισμή επιβραδύνει το τσι καθώς αυτό εισέρχεται στο CPU και έτσι μειώνεται το αρνητικό τσι. Και ότι τοποθετώντας τη RAM στη θέση της γνώσης και της σοφίας του Μπακουά, μπορεί επίσης να αυξήσει την απόδοση. Με αυτόν τον τρόπο η Fengtek συνδυάζει την τεχνολογία με την παραδοσιακή κινεζική σοφία με έναν αποτελεσματικό τρόπο, όπως δηλώνουν οι κατασκευαστές.

[
Rc-Cafe]