promotional banner

Τα 5 βήματα ευτυχίας για κάθε γυναίκα


Η ζωή της κάθε γυναίκας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και ειδικά στις μέρες μας. Οι Νοικοκυρές σε απόγνωση, το Sex and the City και άλλα τόσα σήριαλ περιγράφουν γλαφυρά το τι συμβαίνει στη ζωή και στο μυαλό κάθε γυναίκας του 21ου αιώνα. Αν έχεις παιδιά, σε τρελαίνουν. Αν δεν έχεις παιδιά, νιώθεις ανολοκλήρωτη.

Αν έχεις σύντροφο,θέλεις να τον μετατρέψεις σε σύζυγο. Αν δεν έχεις αγόρι, κλαίγεσαι όλη μέρα. Τελικά, τι μπορείς να κάνεις για να γίνεις πιο χαρούμενη, την εποχή αυτή που μας έχει δώσει πολλά (ως γυναίκες), αλλά ευτυχισμένες δεν λέμε να γίνουμε;

Σύμφωνα με τον ερευνητή και συγγραφέα Μάρκους Μπάκιγχαμ (Marcus Buckingham) η απάντηση βρίσκεται στην εξής απλή συνθήκη: οι ευτυχισμένες γυναίκες έχουν αποφασίσει ότι θα παραμείνουν ευτυχισμένες κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση, άσχετα από το αν είναι πλούσιες ή φτωχές, άσχετα από το πόσα ή αν έχουν παιδιά και άσχετα από το αν δουλεύουν ή όχι.

Για να αποδείξει του λόγου του το αληθές, ο Μπάκιγχαμ σε προκαλεί να απαντήσεις σε 5 απλά ερωτήματα που θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία:

1.Πόσο συχνά κάνεις πράγματα που σου αρέσουν πραγματικά;

Για τις περισσότερες από εμάς, η ημέρα είναι φορτωμένη με δραστηριότητες που πρέπει να κάνουμε και όχι με όσα θα θέλαμε να κάνουμε. Όλες έχουμε ξεφυλλίσει ένα περιοδικό και έχουμε σταμπάρει παραστάσεις, ταινίες ή εστιατόρια που θα θέλαμε να δούμε από κοντά αλλά δεν έχουμε ούτε το χρόνο, ούτε την ενέργεια να πραγματοποιήσουμε στο τέλος της μέρας.

Ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες εκείνες... που δεν ονειρεύονται ένα ταξίδι αλλά το πραγματοποιούν ή που δεν σχεδιάζουν να βρουν ένα κενό για να βγουν αλλά ακόμα και μετά από μια κουραστική ημέρα, βγαίνουν και ξενυχτούν μέχρι το πρωί.

2. Πόσο συχνά ανυπομονείς (ευχάριστα) να ξεκινήσει η μέρα;

Το ξυπνητήρι χτυπά και συ δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι,διαμαρτυρόμενη για τη μέρα που έρχεται. Αυτή είναι η αντίδραση της μέσης γυναίκας γιατί στη χειρότερη περίπτωση, δηλώνεις ασθενής και μένεις στο κρεβάτι.

Ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες εκείνες... που βλέπουν τα πράγματα πιο θετικά και προσπαθούν να αισθανθούν χαρούμενες για τη μέρα που έρχεται. Δες τα βάρη της καθημερινότητας σαν μια πρόκληση που άπαξ και πραγματοποιήσεις, θα γίνεις ακόμα πιο χαρούμενη. Τι να κάνεις όταν η δουλειά σου είναι τόσο ανυπόφορη που δεν μπορείς να βρεις ούτε ένα θετικό στοιχείο επάνω της; Στη συγκεκριμένη φάση, το να παραιτηθείς είναι δύσκολο και δεν στο προτείνουμε. Όμως, μπορείς να σχεδιάσεις κάτι ευχάριστο για το τέλος της ημέρας, στο οποίο θα προσβλέπεις όσο την ζεις όπως για παράδειγμα, το να δεις το αγόρι σου!

3. Πόσο συχνά ασχολείσαι τόσο έντονα με κάτι, που χάνεις την αίσθηση του χρόνου;

Το παλιό γνωμικό που λέει ότι όταν περνάς καλά, δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει η ώρα, κρύβει μεγάλες αλήθειες.

Ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες εκείνες... που περνούν άπειρες ώρες στο γραφείο, χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Οι υπόλοιπες δεν ξέρουμε πώς να σκοτώσουμε το χρόνο μας στο γραφείο. Αν η δουλειά σου δεν είναι και διασκέδαση, μην ανησυχείς. Συγκεντρώσου περισσότερο στο τι κάνεις καθημερινά, πάρε νέες αρμοδιότητες και έπειτα θα είναι πιο εύκολο να περνούν οι ώρες στο ρολόι.

4. Πόσο συχνά επιστρέφεις πτώμα μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο;

Οι περισσότερες από εμάς, επιστρέφουμε στο γραφείο πολύ κουρασμένες για να κάνουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να βγάλουμε τα τακούνια και να ξαπλώσουμε μπροστά στην τηλεόραση.

Ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες εκείνες... που στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, αισθάνονται αγαλλίαση και όχι μόνο κούραση. Πώς θα το καταφέρεις; Κράτα βαθιά στο μυαλό σου, τις μικρές εκείνες στιγμές μέσα στη μέρα, που ένιωσες χαρούμενη, δυνατή, επιτυχημένη.

5. Πόσο συχνά απογειώνεσαι συναισθηματικά;

Ο πιο εύκολος και ανώδυνος τρόπος να ζεις τη ζωή σου, είναι βάζοντάς την στον αυτόματο πιλότο. Μαγείρεμα, πλύσιμο, δουλειά, φαγητό, ύπνος και αύριο πάλι από την αρχή. Αντί αυτού, ο Μπάκιγχαμ προτείνει να επικεντρωνόμαστε στα λεπτά και όχι στους στόχους, τα σχέδια ή τα όνειρα. Μέσα από το κάθε λεπτό και την κάθε στιγμή, οφείλεις να βρίσκεις την απόλαυση και την ολοκλήρωση που αναζητάς.

Ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες εκείνες... δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους για να γίνουν ευτυχισμένες αλλά περισσότερο η ευτυχία έρχεται μέσα από την αποδοχή του εαυτού τους (αυτού που είναι πραγματικά). Έτσι κι εσύ πρέπει να αποδεχτείς ποιές είναι εκείνες οι στιγμές που σε δυναμώνουν αλλά και ποιές εκείνες που θα ήθελες να αλλάξεις κάποια στιγμή. Δεν χρειάζεται να αναζητάς την ισορροπία στη ζωή σου.

Αντίθετα, πρέπει να ζούμε με το ιδανικό για εμάς, ακόμα κι αν αυτό είναι το πλήρες χάος. Αν θες να μείνεις σπίτι και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, μην μετανιώνεις για την καριέρα που άφησες. Αν θες να πετύχεις στη δουλειά, μην έχεις τύψεις για τα παιδιά που δεν πρόλαβες να κάνεις.

[πηγή]