promotional banner

Το {I love Karditsa} πάει να κάνει την έκπληξη


Και από το… πουθενά προσγειώνεται στις εγχώριες αίθουσες μια ακόμη εμπορική κωμωδία! Ο τηλεοπτικός σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης συγκέντρωσε έναν αριθμό γνωστών ηθοποιών της μικρής οθόνης και γύρισε το «I love Karditsa».

Και σας ενημερώνουμε από τώρα ότι κριτική της ταινίας δεν θα γράψουμε διότι από την εταιρεία διανομής της αποφασίστηκε να μη γίνει δημοσιογραφική προβολή, ούτε καν επίσημη πρεμιέρα σε ημέρα και ώρα που να επιτρέπεται η δημοσίευση του κειμένου!
Βέβαια, η ίδια η ταινία παρουσιάζεται ως φαρσοκωμωδία κι όχι μια απλή κωμωδία. Στόχος διαφαίνεται το γέλιο μέσα από την ακραία σάτιρα.

Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον Έλληνα Γρηγόρη Κανιά, από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά. Στην Αμερική του 21ου αιώνα ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.

Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μαφία. Για να σωθεί θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και ν’ αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει. Μια σέξι ξανθιά, με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα…

Στην ταινία του Στράτου Μαρκίδη, σε σενάριο των Διονυσίας Τσιτιρίδου και Αντώνη Παλιόπουλου, με το τραγούδι των τίτλων να το ερμηνεύουν οι ΟΝΙΡΑΜΑ, πρωταγωνιστούν οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κώστας Αποστολάκης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Τιτίκα Τσιριγκούλη, ενώ συμμετέχουν φιλικά οι Θανάσης Ευθυμίαδης, Ναταλία Δραγούμη, Σταύρος Ζαλμάς κ.ά.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΠΟΥΛΑΚΟΣ
[πηγή]