promotional banner

Oι τίγρεις στην κορυφή της λίστας με τα απειλούμενα είδη


Γράφει η Λίντα Σπυρέλη

Οι τίγρεις ανήκουν στην κορυφή της λίστας της WWF με τα πρώτα 10 είδη που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντολόγοι θα εντείνουν φέτος τις προσπάθειες τους για να σώσουν τα εν λόγω ζώα, αφού ο πληθυσμός τους έχει σημειώσει ραγδαία μείωση.

Οι βιολόγοι τονίζουν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της τίγρης και συγκεκριμένα το είδος που απειλείται είναι η Panthera Tigris.

H φετινή χρονιά έχει ανακηρυχτεί από τον ΟΗΕ, ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας και έτσι δημιουργήσαμε μια λίστα με 10 είδη ζώων που κινδυνεύουν άμεσα να εξαφανιστούν. Ο πληθυσμός των εν λόγω ζώων θα πρέπει να παρακολουθηθεί στενά τους επόμενους 12 μήνες, δήλωσε η Diane Walkington, εκπρόσωπος της βρετανικής WWF.

Στην εν λόγω λίστα, επίσης ανήκουν τα γιγάντια πάντα και οι πολικές αρκούδες.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, ο πληθυσμός του συγκεκριμένου αιλουροειδές μειώθηκε κατά 95%, λόγω της λαθροθηρίας όπου σκοτώνονται για να πουληθούν τμήματα του σώματος τους για ιατρικά πειράματα, του κυνηγιού και της καταστροφής των βιότοπων.

Υπάρχουν αναφορές για μεγάλη ζήτηση τμημάτων του σώματος των εν λόγω ζώων όπως νύχια, δέρμα και κόκκαλα σε Κίνα, Ταιβάν και Κορέα.

Σήμερα υπάρχουν μόνο 3,200 τίγρεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ορισμένα είδη τίγρης έχουν εξαφανιστεί τελείως.

[econews]