promotional banner

Sex: Απολαύστε το σεξ και ξανανιώστε!





Η αγάπη λειτουργεί ως αντιβιοτικό για τον οργανισμό, γι' αυτό απολαύστε τον έρωτα όσο συχνότερα μπορείτε.






Οταν θυμώνουμε ή γελάμε το σώμα μας μετατρέπει την ένταση σε αδρεναλίνη και κορτιζόνη και την αισιοδοξία μας σε ενδορφίνες, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα θετικά συναισθήματα, δηλαδή η ίδια η αγάπη, δρουν ως ισχυρό αντιβιοτικό στον οργανισμό μας.

Καταρχήν, το σεξ συμβάλλει στη μακροβιότητα αφού βοηθά το πάγκρεας και το συκώτι να λειτουργούν καλύτερα, ενώ βοηθά και στην απώλεια βάρους καθώς η σεξουαλική επαφή καίει περί τις 200 θερμίδες. Επίσης, θωρακίζει τον οργανισμό στη γρίπη, αφού τα ζευγάρια που κάνουν τακτικά έρωτα ανεβάζουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία στηρίζει την άμυνα του οργανισμού.

Βεβαίως, απαλύνει πολλές μορφές πόνου, όπως πονοκεφάλους, καθώς επίσης στις γυναίκες συμβάλλει στην αύξηση των οιστρογόνων, τα οποία μειώνουν τον πόνο που παρατηρείται στην περίοδο. Βελτιώνει την οσμή μέσω της ορμόνης προλακτίνης, μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, βελτιώνει τον ύπνο, συμβάλλει στη νεότητα, ενώ στους άνδρες μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη όσο αυξάνεται η συχνότητα εκσπερμάτωσης.