promotional banner

Sex: Έχετε σεξουαλική νοημοσύνη;


Τυχεροί όσοι μπορούν να διαισθανθούν πώς η συμπεριφορά τους θα επηρεάσει το σύντροφό τους!

Σύμφωνα με δύο Αμερικανούς ψυχολόγους, για να αντλείς έντονη ερωτική ικανοποίηση δεν αρκεί να «τα δίνεις όλα». Πρέπει να βάζεις και το μυαλό σου να δουλεύει, για να μαντεύεις τι αρέσει στον άλλο. «Το πιο ισχυρό σεξουαλικό όργανο βρίσκεται ανάμεσα στ' αυτιά μας», αποφάνθηκε ο Tζον Mάνεϊ, νευροενδοκρινολόγος στο Πανεπιστήμιο Tζον Xόπκινς της Bαλτιμόρης (HΠA).

Ο εγκέφαλος δεν είναι μόνο η έδρα των διευθυντηρίων που πυροδοτούν τη σεξουαλική επιθυμία και κατευθύνουν μέσω μιας θύελλας ορμονών την εξέλιξη της σεξουαλικής επαφής. Παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία φαντασιώσεων οι οποίες συμβάλλουν στο να αναπτυχθεί η έλξη και υπαγορεύει στον εραστή ποια συμπεριφορά πρέπει να υιοθετήσει στις διάφορες φάσεις της συνεύρεσης.

«Όταν λέμε ότι ένας άντρας και μια γυναίκα διαθέτουν σεξουαλική νοημοσύνη εννοούμε ότι γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και μπορούν να διαισθανθούν με ποιον τρόπο η συμπεριφορά τους θα επηρεάσει συναισθηματικά το σύντροφό τους», υποστηρίζει ο Mάικλ Mάιλμπερν, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Mασαχουσέτης στη Bοστόνη.