promotional banner

Το sex και η παραπληροφόρηση!


Η υπερβολική αναφορά του σεξ από τα μίντια έχει κακή επίδραση στη σεξουαλική μας ζωή.

Από θέμα-ταμπού πριν από λίγες δεκαετίες, το σεξ έχει αναχθεί στο πλέον αγαπημένο και προσφιλές θέμα των απανταχού μέσων ενημέρωσης.

Πώς όμως επιδρά η υπερβολική ή και συχνά πρόχειρη πληροφόρηση γύρω από το σεξ στην ερωτική συμπεριφορά μας;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο βλέπουμε, διαβάζουμε, ακούμε διάφορα για το πώς να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή.

Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας πλέον δεν διστάζουν να αναφέρουν το σεξ με την παραμικρή αφορμή.

Το κακό έχει παραγίνει: Ανοίγουμε την τηλεόραση και συναντάμε μεσημεριανές εκπομπές που θίγουν ποικίλα θέματα σχέσεων, χωρισμών, διαζυγίων, κρυφών και ανολοκλήρωτων φαντασιώσεων και γενικά καταστάσεων που θα έπρεπε κανονικά να συζητιούνται μόνο στο πλαίσιο της ψυχοθεραπείας.

Απάντηση στα ζητήματα αυτά βρίσκουν οι τηλεθεατές στο πρόσωπο παρουσιαστών χωρίς την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση, οι οποίοι πολλές φορές προκαλούν με περισσότερες ερωτήσεις, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη βοηθούν τους τηλεθεατές, αλλά ενδεχομένως να τους μπερδεύουν παραπάνω!

Αν επιθυμείτε και χρειάζεστε ακριβή και έγκυρη πληροφόρηση, ξεπεράστε τα ταμπού σας και μιλήστε ανοιχτά στον/στη σύντροφό σας, ή απευθυνθείτε σε έναν ειδικό θεραπευτή ή σεξολόγο που θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε πληροφορίες σε επιστημονικά βιβλία ή σε ιστοσελίδες όπου χρήστες συζητούν τα θέματα που τους απασχολούν με ειδικούς του τομέα.