promotional banner

Sex: Πώς οδηγούμαστε στην απιστία;


Η απιστία μπορεί να είναι καμπανάκι συναγερμού για τη σχέση ή σημάδι εγκατάλειψης.

Οι λόγοι της απιστίας είναι ποικίλοι και διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατάσταση που βιώνει ο καθένας. Από τους πιο συνηθισμένους είναι το αίσθημα της εγκατάλειψης που μπορεί να νιώσει κάποιος στο πλαίσιο μιας σχέσης.

Εξίσου σύνηθες είναι και το φαινόμενο της αδυναμίας να επικοινωνήσουμε με το ταίρι μας, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε παραμελήσει τη σχέση μας. Είναι λανθασμένη η άποψη που παρουσιάζει την απιστία ως ένδειξη ελευθερίας ή και δυναμισμού. Πίσω από παρόμοιες ενέργειες κρύβονται ανασφάλειες, κόπωση ή ανάγκη για ανανέωση.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντίδρασης στην απιστία. Κάποιοι προσπαθούν να κατανοήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί για να σώσουν τη σχέση τους. Ωστόσο άλλοι τη διαλύουν, καθώς νιώθουν ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν το γεγονός ή εξαιτίας του φόβου ότι το περιστατικό θα επαναληφθεί.

Αν η συνύπαρξη συνεχιστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, η καθημερινότητα μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη αλληλοκατηγοριών. Ο χωρισμός είναι επώδυνος, αλλά ενισχύει την ελπίδα μας για τη δημιουργία νέας σχέσης που θα βασίζεται σε μια σίγουρη συναισθηματική δέσμευση.