promotional banner

Σχέσεις & Σεξ: Μαλώνετε για... ψύλλου πήδημα;


Ασήμαντες αφορμές δίνουν λαβή και ο καβγάς δεν αργεί να ξεσπάσει ανάμεσα στο ζευγάρι.

Αυτό που απασχολεί και οδηγεί τα ζευγάρια σε ρήξη δεν είναι τα μεγάλα προβλήματα, αλλά τις περισσότερες φορές ασήμαντες αφορμές.

Η αδιαφορία του άντρα για τις δουλειές του σπιτιού εκνευρίζει τις γυναίκες, που τελικά τις κάνουν μόνες τους, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανεβαίνουν επικίνδυνα και να καταλήγουν σε καβγά.

Ένα επίσης γνώρισμα των γυναικών είναι η ανάγκη τους για συζήτηση και ανάλυση ακόμη και του πιο ασήμαντου θέματος (για παράδειγμα μπορούν να μιλάνε ώρα γιατί ο σύντροφος τους άδειασε το τασάκι και το έβαλε στη θέση του χωρίς να το πλύνει)!

Οι ειδικοί ανθρωπίνων σχέσεων αναφέρουν ότι, ενώ οι άντρες καταπολεμούν το άγχος της ημέρας βλέποντας τηλεόραση ή σερφάροντας στο Ίντερνετ, οι γυναίκες θέλουν να συζητούν ένα θέμα από κάθε πλευρά.

Στους άντρες αυτό δεν αρέσει, δεν αναλύουν, ενώ δύσκολα ανοίγονται και μιλούν για τα συναισθήματά τους. Η ηρεμία μιας σχέσης, όμως, διαταράσσεται εξαιτίας των παραπάνω μικροπροβλημάτων της καθημερινότητας.

Πώς μπορεί να μάθει να επικοινωνεί το ζευγάρι; Από τη μία οι γυναίκες επιζητούν την προσωπική και συντροφική ειρήνη και από την άλλη την απόλυτη ισότητα των δύο φύλων και την προσωπική έκφραση.

Η λύση λοιπόν βρίσκεται κάπου στη μέση, αρκεί να καταφέρουμε να βρούμε τη χρυσή τομή, φροντίζοντας να περιορίσουμε τα νεύρα μας.