promotional banner

Ανάπλαση Παρθενικού Υμένα


Γράφει ο Αλέξανδρος Μπάντερ
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ο παρθενικός υμένας είναι μία μεμβράνη, που ανατομικά βρίσκεται σχεδόν στην είσοδο του κόλπου. Στα κορίτσια που δεν έχουν ξεκινήσει τις σεξουαλικές τους επαφές αυτή η μεμβράνη συνήθως είναι ακέραια.

Σε πολλές κοινωνίες συντηρητικές, η ρήξη του παρθενικού υμένα πρέπει να συνδυαστεί με τη γαμήλια τελετή.

Η ρήξη του παρθενικού υμένα όμως, μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, της χρήσης του ποδηλάτου ή ακόμα από πτώση και τραυματισμό.
Οι δυτικές κοινωνίες συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, έχουν ξεπεράσει αυτό το κοινωνικό ταμπού.

Μερικές κοινωνίες όμως, όπως αυτές της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής ακόμα διατηρούν αυτές τις αρχές, με αποτέλεσμα τα νεαρά κορίτσια που φέρουν ρήξη στον παρθενικό τους υμένα, να αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, εάν κάποια στιγμή αποφασίσουν να παντρευτούν στις χώρες τους. Αυτό πολλές φορές μπορεί ακόμα να τους κοστίσει και τη ζωή τους!

Η ανάπλαση του παρθενικού υμένα είναι μια επέμβαση που ως στόχο έχει, τη διαφύλαξη αυτών των γυναικών από την οικογενειακή και κοινωνική κατακραυγή και κυρίως την προστασία της ίδιας τους της ζωής.

Είναι μια επέμβαση που διαρκεί 30 λεπτά, μπορεί να γίνει και στο ιατρείο με τοπική αναισθησία

Η επέμβαση πετυχαίνει επανασύγκληση των ιστών του παρθενικού υμένα, με ράμματα απορροφήσιμα, έτσι ώστε κατά τη σεξουαλική επαφή να διαρρηγνύεται και να συνοδεύεται από τη μικρή αιμορραγία.

Το κόστος της επέμβασης εξαρτάται από την περίπτωση.[Healthier World]