promotional banner

Σχέσεις & Σεξ: Υποθέσεις συζυγικής απιστίας

Μπορούν να συμβούν σε ζευγάρια που έχουν ευτυχισμένο γάμο, όπως και σε ζευγάρια με προβληματική σχέση.

Οι αιτίες που οδηγούν στη συζυγική απιστία είναι πολλές και πολύπλοκες. Ο σύζυγος που δημιουργεί μια εξωσυζυγική σχέση είναι δυνατόν να μην παίρνει αρκετά και να μην είναι ευχαριστημένος από το γάμο του. Συμβαίνει όμως και το αντίθετο, με το σύζυγο που εμπλέκεται να μη δίνει αρκετά στη σχέση του.

Αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις συζυγικής απιστίας μπορεί να έχουν διαφορετικά προβλήματα, όπως εθισμό στο σεξ, στον έρωτα και στα ειδύλλια.

Μερικοί μη ικανοποιημένοι από το γάμο τους αρχίζουν μια εξωσυζυγική σχέση που τη θεωρούν σαν τη μόνη διέξοδο από ένα γάμο στον οποίο δεν νιώθουν ευτυχισμένοι.

Εκείνοι που τραυματίζονται περισσότερο είναι οι εξαπατημένοι σύζυγοι, οι οποίοι έδειχναν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και δεν υποπτεύονταν καθόλου ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβαίνει. Πολύ συχνά και οι δύο σύζυγοι υποφέρουν μετά από την αποκάλυψη της συζυγικής απιστίας. Ο σύζυγος που απατήθηκε μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα μετατραυματικού στρες.

Παρά τη σοβαρότητα του προβλήματος, η μεγάλη πλειοψηφία των ζευγαριών διατηρούν τη σχέση τους μετά από ένα επεισόδιο συζυγικής απιστίας. Μάλιστα φαίνεται ότι σε πολλά ζευγάρια οι σχέσεις τους μετά το τραυματικό γεγονός γίνονται πιο στενές και χαρακτηρίζονται από περισσότερη οικειότητα.