promotional banner

Είναι ο γάμος η χειμερία νάρκη του Sex;

Η απιστία και η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών σχετίζονται περισσότερο με την ηλικία παρά με την οικογενειακή κατάσταση.

Η απιστία και η συζυγική σεξουαλική κούραση αποτελούν κανόνα στα τηλεοπτικά σίριαλ και τις σαπουνόπερες. Αλλά αυτές οι παρεξηγημένες εικόνες κατηγορούν εύκολα το γάμο για πράγματα για τα οποία φαίνεται ότι δεν ευθύνεται!

Παλιότερη βρετανική δημοσκόπηση έδειξε ότι η απιστία και η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών σχετίζονται περισσότερο με την ηλικία παρά με την οικογενειακή κατάσταση των ατόμων. Ενώ περισσότεροι από τους μισούς ηλικίας 16-24 ετών δήλωσαν «άπιστοι» τα τελευταία 5 χρόνια, μόνο το 7% ηλικίας 45-59 έκαναν κάτι ανάλογο. Αν λοιπόν οι μέσες ηλικίες (και όχι ο γάμος) καλλιεργούν τη σεξουαλική νάρκωση, το ίδιο κάνει και η μεγάλη εξοικείωση μεταξύ των συντρόφων.

Το πρόβλημα είναι η τραγελαφική παραποίηση των προσδοκιών για το σεξ και ειδικά για τη σεξουαλική συμπεριφορά της γυναίκας που δημιουργούν τα ΜΜΕ. Από την εφηβεία και μετά, τα κοριτσίστικα περιοδικά φωνάζουν ότι το σεξ και η εμφάνιση είναι αυτά που μετράνε σήμερα.

Υπάρχει ένας συνεχής βομβαρδισμός των ΜΜΕ που οδηγεί στο να είναι κάποιος δυσαρεστημένος σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Αν τελικά μια γυναίκα αποφασίσει να χωρίσει λόγω της ανικανοποίητης σεξουαλικής της ζωής, δεν θα έχει ιδέα ότι η δυσαρέσκειά της μπορεί να είναι προϊόν της καταναλωτικής συμπεριφοράς της.