promotional banner

Η διασκέδαση ωφελεί τον έρωτα


Μία έξοδος με φίλους ή με τον/τη σύντροφό σας για φαγητό βελτιώνει την ερωτική ζωή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η υγιής κοινωνική ζωή μειώνει το στρες, μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενοι, μας χαρίζει αυτοπεποίθηση και μπορεί ακόμα να μας βοηθήσει να ενδιαφερθούμε περισσότερο για το έτερόν μας ήμισυ και να του εκφράσουμε το ενδιαφέρον αυτό.

Σε μία πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι οι άνεργες γυναίκες είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εκφράζουν δυσαρέσκεια για την ερωτική τους ζωή από ό,τι οι εργαζόμενες. Η απομόνωση μπορεί να διαταράξει την ερωτική ζωή ενός ατόμου, ενώ αντιθέτως θετική δράση ασκούν οι καλές κοινωνικές σχέσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να εκτονωθούν, να διασκεδάσουν, να μοιραστούν συναισθήματα και απόψεις. Ειδικά όταν δεν επικεντρώνεται κανείς στο μόνιμο σύντροφό του αλλά έχει και διάφορες φιλίες, αυτό ωφελεί το δεσμό διότι έχει περισσότερα πράγματα να συζητήσει μαζί του.

Η ύπαρξη αρκετών φίλων μπορεί επίσης να συμβάλει στην προστασία από το στρες, ενώ είναι τεκμηριωμένο πως όσοι έχουν ευρύ κοινωνικό κύκλο έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση και διασκεδάζουν περισσότερο. Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί έχουν λιγότερα καρδιαγγειακά και ανοσοποιητικά προβλήματα και χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης: ορμόνης που παράγεται σε παθολογικά ποσά όταν υπάρχει άγχος. Καιρός λοιπόν να αρχίσετε τις κοινωνικές επαφές!