promotional banner

Λίμνη Κάρλα: την παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ ζητά η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

H δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Ελένη Λαΐτσου, με επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητά άμεσες παρεμβάσεις για τη σωτηρία της λίμνης Κάρλας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», η κ. Λαΐτσου με αφορμή την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο, υπενθυμίζει ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις για το πρόβλημα της λίμνης, παρουσία της Ειδικής Γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη.

Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη το ΥΠΕΚΑ να περάσει στην πράξη, στις παρεμβάσεις και στις απαιτούμενες δράσεις, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Πιο συγκεκριμένα, ζητά μεταξύ των άλλων, την έκδοση του ΠΔ ώστε να καθοριστούν οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, την έγκριση από το υπουργείο του σχεδίου δράσης με τις κυριότερες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στη λίμνη, τη δρομολόγηση υλοποίησης του αρδευτικού δικτύου από τη λίμνη Κάρλα και τον καθορισμό των ενεργειών των συναρμόδιων φορέων, σε περίπτωση νέας περιβαλλοντικής κρίσης.



econews