promotional banner

Εγκυμοσύνη και Sex!


Το σεξ είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσει το ζευγάρι την οικειότητά του, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συνήθως η σεξουαλική πράξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι
απολύτως ασφαλής, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες.

Αν λοιπόν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι που να σας υποχρεώνουν να απέχετε από αυτή την γλυκιά και τρυφερή πράξη, δεν υπάρχει λόγος να την στερήσετε από τον εαυτό σας κι από τον σύντροφό σας.

Οι στάσεις με την γυναίκα από πάνω ή στο πλάι μπορεί να αποδειχθούν πολύ βολικότερες όσο η εγκυμοσύνη προχωράει και η κοιλιά σας φουσκώνει.

Οι βαθιές διεισδύσεις θα πρέπει να αφήνονται στην διακριτική ευχέρεια της γυναίκας. Το έμβρυο δεν κινδυνεύει, ούτε επηρεάζεται. Η απόφαση αφορά μόνο τον βαθμό που η γυναίκα αισθάνεται άνετα.

Νερό, αέρας και σεξουαλικά βοηθήματα στον κόλπο θα πρέπει να αποφεύγονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ως εκ τούτου αποφύγετε να κάνετε σεξ μέσα στο ντους ή στη θάλασσα.

Η κατανόηση, η συμπαράσταση, η δημιουργικότητα και το χιούμορ αποτελούν τα καλύτερα «αφροδισιακά» για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η γυναίκα πρέπει πάντα να έχει την δυνατότητα να πει «όχι». Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στο σώμα σας γίνεται ένα πραγματικό «πάρτι ορμονών» που μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλικότητά σας θετικά ή αρνητικά από τη μια στιγμή στην άλλη.

Αν ο γιατρός σας διαβλέπει πιθανότητα πρόωρης εγκυμοσύνης, ο οργασμός και η σεξουαλική πράξη θα πρέπει να αποφεύγεται, τουλάχιστον μέχρι να περάσει ο κίνδυνος. Το ίδιο ισχύει και για τον ερεθισμό των θηλών του στήθους.

Αν υπάρχουν λόγοι και ο γιατρός σας, σας συνιστά να μην κάνετε σεξ θα πρέπει να τον ακούσετε.

Το σεξ πρέπει να αποφεύγεται αν υπάρχει διαρροή αμνιακού υγρού ή αν σπάσουν τα νερά.

Η σεξουαλική πράξη απαγορεύεται αν η έγκυος ή ο σύντροφός της έχουν εκτεθεί ή έχουν διαγνωσμένο κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ή HIV.

Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό ή σπερματοκτόνο σπρέι αν η σεξουαλική πράξη είναι αδύνατον να αποφευχθεί.

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία του τοκετού συζητήστε με τον σύντροφο και τον γιατρό σας για την αντισύλληψη μετά τον τοκετό.