promotional banner

Παστίτσιο με σόγια.

Photobucket Στη προσπάθεια να φτιάξω ένα παστίτσιο με λίγες θερμίδες έφτιαξα το εικονιζόμενο.

Διαβάστε τη συνταγή.
του Μιχάλη Αρβανίτη

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο.
  • 1 κούπα σόγια.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι.
  • 3 σκελίδες σκόρδο.
  • 1 μελιτζάνα.
  • 2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας.
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • 5 καρφάκια γαρίφαλα.
  • 3 μπαλάκια μπαχάρι.
  • 5 μπαλάκια μαύρο πιπέρι.
  • 1 τσίλι ψιλοκομμένο.
  • 2 φακελάκια μπεσαμέλ.
  • 1 λίτρο γάλα.
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
  • 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.

Photobucket

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό, όταν βράση το νερό ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι σόγια. Βράζουμε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τη σόγια.

Περνάμε από το μούλτι την μελιτζάνα, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με ένα ποτήρι νερό.

Τοποθετούμε τη σόγια σε ένα μπολ, ξεπλένουμε τη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα ένα ποτήρι ζεστό νερό, τη σόγια και τον πολτό από το μούλτι και τον πολτό ντομάτας. Τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας (εκτός από το μοσχοκάρυδο) και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια και ΔΕΝ τα ζεματίζουμε.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε από πάνω τη σόγια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το γάλα και τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός.
Ρίχνουμε στο τέλος και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα μακαρόνια, από πάνω τη μπεσαμέλ και την παρμεζάνα.

Ψήνουμε στους 220 έως ότου να ροδίσει αρκετά (περίπου 45 λεπτά).

Καλή σας όρεξη!