promotional banner

Λαχανοντολμάδες γιαλατζί με προσούτο στον ατμό.

Photobucket Διαβάστε τη συνταγή.






του Μιχάλη Αρβανίτη


Υλικά:


  • 1 λάχανο
  • 10 κουταλιές της σούπας ρύζι (εγώ χρησιμοποίησα το Ταϊλανδέζικο jasmine αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ρύζι κατάλληλο για πιλάφι)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό.
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο.
  • ½ κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη.
  • ½ κουταλιά τζίτζερ σε σκόνη.
  • Λίγο πιπέρι.
  • 1 αυγό.
  • 1 καρότο τριμμένο στο μούλτι
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire.
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας.
  • 100γρ. προσούτο.
Photobucket Εκτέλεση:

Κόβουμε το λάχανο στη μέση και το βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το ρύζι, τον άνηθο με τον μαϊντανό. Το ζωμό λαχανικών, το τζίτζερ, το πιπέρι το αυγό και το καρότο. τη worcestershire  και τη σόγια. Ζυμώνουμε καλά.

Παίρνουμε τα φύλλα τα πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση και αρχίζουμε να τυλίγουμε τους ντολμάδες βάζοντας στην άκρη κάθε φύλλου ½ φέτα προσούτο και μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα.

Τοποθετούμε τους ντολμάδες στον ατμομάγειρα και στο ιδικό δοχείο του ρυζιού την υπόλοιπη γέμιση καθώς και λίγο νεράκι. Βάζουμε το χρονόμετρο στα 55 λεπτά και τέλος.

Tip: Μπορούμε να βάλουμε τα υγρά από τον ατμομάγειρα σε μια κατσαρολίτσα μαζί με μια κουταλιά κορν φλάουρ και το χυμό από ένα λεμόνι και να φτιάξουμε μια υπέροχη και ελαφριά σάλτσα.