promotional banner

«Σεξ χωρίς σύνορα»

1


Τα τηλεφωνικά κέντρα με προορισμό τη Γαλλία, την Ισπανία και το Βέλγιο δίνουν δουλειά σε παραπάνω από 25.000 άτομα....στο Μαρόκο.


Πρόκειται για τηλεφωνικά δίκτυα ερωτικών υπηρεσιών.

Η διαδικασία είναι λίγο πολύ η αναμενόμενη. Υπάρχει ένας «αριθμός κέντρου», στον οποίο ο ενδιαφερόμενος στέλνει μήνυμα με χρέωση 1 ευρώ. Παραλήπτης είναι μία όμορφη μελαχρινή ή ξανθιά κοπέλα , που με το που λάβει το μήνυμα, θα του στείλει ΜΜS με τη φωτογραφία της, αφήνοντας λίγα στη φαντασία. Και έτσι ξεκινάει μία sms-συζήτηση, με τη... Σιλβί, που ο πελάτης θεωρεί ότι είναι Γαλλίδα και ότι μένει στο 4ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Η Σιλβί, όμως, δεν υπάρχει. Απέναντί του, και μάλιστα, πολύ μακριά, ο πελάτης έχει τον Αχμέντ. Ο Αχμέντ, 22 χρονών, βρίσκεται στην Καζαμπλάνκα και δουλεύει μπροστά στον υπολογιστή, για μία εταιρία ερωτικών τηλε-υπηρεσιών. Δίπλα του είναι οι συνάδελφοί του, νέοι και νέες, που εισέρχονται σε παρόμοιες συζητήσεις με πελάτες σε Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία.

Εδώ και μία δεκαετία, η πτώση των τιμών στις τηλεπικοινωνίες και οι χαμηλοί μισθοί στο Μαρόκο, έχουν σπρώξει τις εταιρίες «ροζ μηνυμάτων» στη χώρα αυτή. Πρώτοι «εγκαταστάθηκαν» στο Μαρόκο οι Γάλλοι. Ακολούθησαν οι Ισπανοί, έτσι ώστε σήμερα, να έχουν δημιουργηθεί 25.000 θέσεις εργασίας.

Εξαιτίας των θρησκευτικών αντιλήψεων της χώρας, οι εταιρίες εγγράφονται ως τηλεπικοινωνιακές, χωρίς να προσδιορίζουν την υπηρεσία που προσφέρουν. Για το λόγο αυτό τους είναι και δύσκολο να βρουν υπαλλήλους. Οι αγγελίες στις εφημερίδες είναι ανακριβείς και οι προσλήψεις γίνονται με επαφές «από στόμα σε στόμα».

Ο Αχμέντ και η συνάδελφός του, Σαμίρα, έχουν στόχο τα 150 sms την ημέρα. Οι πελάτες τους ποικίλουν. Γυναίκες και άντρες, ανήλικοι και ομοφυλόφιλοι μέχρι και ηλικιωμένοι, που αναζητούν τη συντροφιά. Μερικοί ζητούν τα προσωπικά τηλέφωνα των συνομιλητών τους, γεγονός που κάνει τον Αχμέντ και τη Σαμίρα να αισθάνονται τύψεις, που δεν ενσαρκώνεται η οποιαδήποτε ... Σιλβί.

Οι υπάλληλοι των ροζ τηλε-υπηρεσιών πληρώνονται με 1,90 ευρώ την ώρα, και το βράδυ η ταρίφα ανεβαίνει στα 2,55 ευρώ. Για κάποιον, δηλαδή, που εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα, ο μισθός του ανέρχεται στα 330 ευρώ το μήνα. Πρόκειται για το ένα τρίτο του αντίστοιχου μισθού στη Γαλλία.

Σε μουσουλμανικές κοινωνίες, όπως αυτή του Μαρόκο, παιδιά σαν τον Αχμέντ και τη Σαμίρα, ντρέπονται να ομολογήσουν σε φίλους και γονείς τη δουλειά που κάνουν. Ειδικότερα για τις γυναίκες, αυτή η ειδικότητα είναι ακόμα πιο «μεμπτή». Από κάποιες κοπέλες αντιμετωπίζεται ως μία πηγή εσόδων και τίποτα άλλο. Άλλες δεν το αντέχουν και παραιτούνται. Σίγουρα, όμως, είναι κάτι που μένει κρυφό και συζητείται μόνο μεταξύ συναδέλφων.
tvxs.gr