promotional banner

Ζήτημα αισθητικής η αυξητική στήθους


Η επέμβαση της αύξησης του στήθους δίνει τη δυνατότητα στη γυναίκα να επιλέξει το μέγεθος του στήθους που θα βελτιώσει την εικόνα της και την αυτοπεποίθησή της. Ομως κάποιες γυναίκες μετά την αύξηση του στήθους αλλάζουν γνώμη σχετικά με το ιδανικό μέγεθος των μαστών και οδηγούνται στην αναζήτηση μιας νέας χειρουργικής επέμβασης· δηλαδή ένα επιπλέον χειρουργείο.

Μια πρόσφατη μελέτη 1.350 επεμβάσεων προσθετικής στήθους έδειξε ότι ο βαθμός ικανοποίησης των γυναικών από την επέμβαση ήταν πολύ υψηλός. Εντούτοις το 34% από αυτές προχώρησαν σε μια δεύτερη επέμβαση απλώς για να αλλάξουν το μέγεθος των ενθεμάτων σιλικόνης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι γυναίκες που άλλαξαν ενθέματα πήγαν σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες είναι ότι τα μεγάλα ενθέματα σε βάθος χρόνου δίνουν μια δυσανάλογη και κακόγουστη εικόνα του στήθους. Πολλές φορές, όταν η γυναίκα επιμένει σε δυσανάλογο με το σώμα της ένθεμα, ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να είναι σκεπτικός αν θα προχωρήσει στην επέμβαση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που χρησιμοποιούνται στην επιλογή του κατάλληλου μεγέθους του ενθέματος και οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούν ότι η διάμετρος της βάσης του μαστού είναι το κλειδί στις μετρήσεις που κάνουμε στη διαδικασία επιλογής του μεγέθους. Από εκεί και μετά ο καθένας ακολουθεί τον δικό του τρόπο.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα εδικό template πάνω από το στήθος που μου δείχνει ποιο μέγεθος θα ήταν καταλληλότερο για τη συγκεκριμένη γυναίκα. Η χρήση πολλαπλών δοκιμαστικών ενθεμάτων πιστεύω ότι είναι πολύ βοηθητική στο να καταλάβει η γυναίκα πού θέλει να πάει αλλά και ο πλαστικός χειρουργός να κατανοήσει τι έχει στο μυαλό της η υποψήφια. Απλώς εδώ η γυναίκα θα δει ότι ένα μεγάλο ένθεμα που βγαίνει από τα όριά μας δεν θα ήταν κατάλληλο γι' αυτή.

Εμείς σήμερα χρησιμοποιούμε μεγαλύτερα ενθέματα απ' ότι οι παλαιότεροι πλαστικοί χειρουργοί επειδή κατά μέσο όρο οι γυναίκες σήμερα είναι πιο ψηλές, με μεγαλύτερες διαστάσεις θώρακα.

ΝΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΣΙΤΑΣ
Πλαστικός χειρουργός