promotional banner

Κανόνες για την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση από την UNESCO


Η μείωση των ανεπιθύμητων συλλήψεων, και των αμβλώσεων, όπως και το φρένο στην διάδοση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών είναι καλό πράγμα, δεν είναι; Το ίδιο σκέφτηκε και η UNESCO τώρα που φτάχνει τις Αρχές και Κανόνες για την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση. Στην Αμερική όμως οι συντηρητικοί έχουν ήδη ξεσηκωθεί. Και τα στοιχεία είναι όντως αποθαρρυντικά: 111 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις σεξουαλικών νοσημάτων κάθε χρόνο σε άτομα μεταξύ 10 και 24 ετών, 4,4 εκατομμύρια αμβλώσεις από κοπέλες 15-19 ετών ετησίως.

Η UNESCO εκπονεί οδηγίες για ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία πάνω στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που να αρχίζει με πολύ απλά μαθήματα σε παιδιά ηλικίας 5-8, μετά ένα βήμα περισσότερο στα παιδιά 9-12 και πιο ώριμα μαθήματα σε παιδιά 13-16 για θέματα όπως, η προφύλαξη και οι διαφορές μεταξύ ασφαλούς και αυτοσχέδιας άμβλωσης και τους κινδύνους της δεύτερης. Σε πολλές χώρες όπου απαγορεύονται οι αμβλώσεις, ή όπου είναι ακριβές, ανειδίκευτοι χασάπηδες αναλαμβάνουν το ρίσκο να κάνουν άμβλωση χρησιμοποιώντας συχνά ακόμα και μέσα όπως κρεμάστρες και τσιγγέλια, μη αποστειρωμένα και ακατάλληλα.

Οι Αμερικανοί συντηρητικοί έχουν την άποψη ότι μοναδικός τρόπος να σταματήσουμε ασθένειες και αμβλώσεις/ανεπιθύμητες γεννήσεις είναι η αποχή, κατά τα χριστιανικά πρότυπα (αν και δεν θυμάμαι ο Χριστός να έχει μιλήσει για το θέμα). Εκχυδάϊσαν το θέμα με τίτλους όπως «Αναφορά της UNESCO υποστηρίζει την διδασκαλία του αυνανισμού στα 5χρονα» από το FoxNews.com (26 Αυγούστου) παραποιώντας συνειδητά τις προτάσεις του 102 σελίδων πορίσματος. Η UNESCO, για τους σκοπούς του πορίσματος, έκανε συγκριτικές έρευνες 80 διαφορετικών ερευνών για μοντέλα διαπαιδαγώγησης. Σε άλλες χώρες όπως η Αιθιοπία και άλλες Αφρικανικές χώρες όπου οι ανεπιθύμητες εγγυμοσύνες και το AIDS βρίσκονται σε ακμή, το ετοιμαζόμενο πόρισμα έτυχε καλύτερης αποδοχής.
(ΠΗΓΗ:Erwtika | Ερωτικα)

  • Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού κάθε βράδυ 15 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.
  • Εναλλακτική αθλητική ενημέρωση κάθε βράδυ μετά τα μεσάνυχτα
  • Αρκάς - Κάθε βράδυ στις 11:30
  • Σχέσεις και Σεξ: 3 άρθρα κάθε μέρα. Στις 11 το πρωί στις 5 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ.