promotional banner

Νέα δεδομένα στο σεξ!




Οι μικροεντάσεις της καθημερινότητας επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή των νιόπαντρων ζευγαριών.

Tο σεξ παίζει πλέον πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε μία σχέση και οπωσδήποτε λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα του σεξ με τον άνθρωπο με τον οποίο είμαστε ερωτευμένοι, ούτως ώστε να οδηγηθούμε στην απόφαση να παντρευτούμε ή όχι.

- Επηρεάζει, όμως, ο γάμος την ποιότητα του σεξ με το σύζυγο (πρώην σύντροφο); Με το γάμο πολλές φορές μαθαίνουμε πράγματα για το σύντροφό μας τα οποία αγνοούσαμε, ακριβώς διότι πλέον ζούμε καθημερινά μαζί του, μοιραζόμαστε την καθημερινότητα, ενώ μας βαραίνουν και υποχρεώσεις που πριν δεν φαίνονταν τόσο έντονα. Καθημερινές συνήθειες και ιδιοτροπίες του συντρόφου μας προκύπτουν και συγκρούονται με τις δικές μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις.

- Έτσι, είναι φυσικό να επηρεάζεται και η σεξουαλική ζωή, η οποία προηγουμένως ήταν αντικείμενο απόλαυσης, χωρίς τα μικρά καθημερινά προβλήματα μιας συμβίωσης να τη βομβαρδίζουν.

- Αυτό το οποίο πρέπει τα νεαρά ζευγάρια να έχουν υπόψη τους είναι ότι οι εντάσεις και τα προβλήματα είναι φυσικό επακόλουθο των νέων δεδομένων που ο γάμος δημιουργεί στη σχέση. Μόλις αυτό γίνει κατανοητό, οτιδήποτε προκύπτει οφείλει να αντιμετωπίζεται με διάλογο και συνεννόηση, αλληλοσεβασμό και κατανόηση.

- Το σεξ θα έρθει από μόνο του στα επίπεδα που ήταν πριν, διότι ακριβώς και η ποιότητα της σχέσης σας θα είναι στα ίδια επίπεδα που ήταν, αν βρεθεί ο τρόπος να αποκατασταθούν οι ισορροπίες και η ομαλότητα στη σχέση.

- Επίσης, είναι αλληλένδετο με τη γενική κατάσταση της σχέσης και το επίπεδό του συναρτάται άμεσα με το επίπεδο της σχέσης σε όλες τις πτυχές της. Η καλή επικοινωνία οδηγεί και σε άψογη επικοινωνία κατά τη σεξουαλική πράξη.

- Ο γάμος, μετά τις πρώτες αναπόφευκτες μικροεντάσεις και εφόσον υπάρχει επικοινωνία και αλληλοκατανόηση στο ζευγάρι, δίνει χωρίς φειδώ θετικά συναισθήματα και ισχυροποιεί τη συντροφικότητα, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο έντονη και απολαυστική σεξουαλική ζωή.