promotional banner

Επικίνδυνες τροφές για τα κατοικίδια!


Αν επιμένετε να δίνετε ό,τι τρώτε εσείς στα ζωάκια σας, διαβάστε τις σοβαρές επιπλοκές που μπορείτε να τους προκαλέσετε με φαινομενικά αθώες τροφές!

1. Αλκοολούχα ποτά: Μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση, κώμα και θάνατο.

2. Παιδικές τροφές:
Μπορεί να περιέχουν κρεμμύδι σε σκόνη, το οποίο μπορεί να είναι τοξικό για τους σκύλους. (Παρακαλώ δείτε παρακάτω κρεμμύδι.) Μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε διατροφικές ανεπάρκειες, αν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

3. Οστά από ψάρια, πουλερικά, ή άλλες πηγές, με βάση το κρέας: Μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη ή τεμαχισμό του πεπτικού συστήματος.

4. Γατοτροφή στα σκυλιά/ Σκυλοτροφή στις γάτες: πολύ υψηλή σε πρωτεΐνες και λίπη η γατοτροφή για τους σκύλους/ Σε περίπτωση τυχαίας κατάποσης, η σκυλοτροφή δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στις γάτες. Αν όμως τρέφονται επανειλημμένα με σκυλοτροφή, μπορεί να οδηγήσει σε υποσιτισμό και ασθένειες που επηρεάζουν την καρδιά.

5. Σοκολάτα, καφέ, τσάι, και άλλα προϊόντα με καφεΐνη: Περιέχουν καφεΐνη, θεοβρωμίνη, ή θεοφυλλίνη, τα οποία μπορεί να είναι τοξικά και να επηρεάσουν την καρδιά και το νευρικό σύστημα.

6. Λεμόνι (χυμός): Μπορεί να προκαλέσει εμετό.

7. Λίπη: Μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα.

8. Σταφύλια και σταφίδες: Περιέχουν μια άγνωστη τοξίνη, που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους νεφρούς.

9. Λυκίσκο: προκαλεί λαχάνιασμα, αυξημένο καρδιακό ρυθμό, υψηλή θερμοκρασία, σπασμούς και θάνατο.

10. Ανθρώπινα συμπληρώματα βιταμινών που περιέχουν σίδηρο: Μπορούν να βλάψουν την επένδυση του πεπτικού συστήματος και να είναι τοξικά για τα άλλα όργανα, συμπεριλαμβανομένων του ήπατος και των νεφρών.