promotional banner

Sex: Το μυστήριο του οργασμού!


Στις γυναίκες το «κλειδί» για τη σεξουαλική κορύφωση βρίσκεται στο μυαλό, ενώ στους άνδρες πιο... χαμηλά.

Το μυστήριο του οργασμού», έτσι θα μπορούσε να ονομαστεί το νέο κεφάλαιο το οποίο μετά μανίας το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι ειδικοί.

Τα συμπεράσματά τους φαίνεται πως επιβεβαιώνουν αυτό που από καιρό είχε γίνει αντιληπτό: για τις γυναίκες η ευχαρίστηση που συνδέεται με τη σεξουαλική συνεύρεση εξαρτάται από τη συναισθηματική τους κατάσταση, από το άγχος, ακόμη και από τους φόβους που εκείνη τη στιγμή μπορεί να εισβάλουν στο μυαλό τους. Για τους άνδρες τα πράγματα φαίνεται πως είναι πολύ πιο απλά. Ο εγκέφαλός τους εστιάζει ευκολότερα και περισσότερο -σε σύγκριση με τις γυναίκες- στη σωματική επαφή, κυρίως δε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Από τις επίμαχες απεικονίσεις οι επιστήμονες συμπέραναν πως αν στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής τα τμήματα του γυναικείου εγκεφάλου που ευθύνονται για την επεξεργασία του φόβου και του άγχους «κλείσουν», η γυναίκα δύναται να φτάσει σε οργασμό, ενώ η σωματική διέγερση είναι απλώς ένας παράγοντας και όχι ο κύριος, όπως συμβαίνει στους άνδρες.