promotional banner

Sex: Ταξίδι στη σεξουαλική απόλαυση


Η ικανοποιητική ερωτική συνεύρεση δεν είναι θέμα τεχνικής, αλλά αντίληψης.

Ναι, το σεξ είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή ενός ανθρώπου. Όμως το ικανοποιητικό σεξ δεν γίνεται αυτόματα, ενώ δεν είναι θέμα τεχνικής. Η απόλαυση στο σεξ ξεκινάκαταρχάς από μια όμορφη αντίληψη γι' αυτό, τονίζουν οι ψυχολόγοι.

Είναι καλό τα ζευγάρια να καλλιεργούν μια ατμόσφαιρα μεταξύ τους που να συντελεί στην αμοιβαία έκσταση και μετά απλά να το αφήνουν να συμβεί. Όταν δίνεις στον εαυτό σου την άδεια να βιώσει την ομορφιά των αισθήσεων, τη στιγμή που συνδέεσαι με το σύντροφό σου, μαθαίνεις να εκφράζεις ανοιχτά τις επιθυμίες σου.

Αν αναλογιστούμε ότι ζούμε σε έναν πολιτισμό όπου το σεξ κατακλύζει την τηλεόραση, τους υπολογιστές, τα περιοδικά, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι όλη αυτή η σεξουαλική πληροφορία που βομβαρδίζει το μυαλό μας μπορεί κάλλιστα να μπλοκάρει τη φυσική ροή των σκέψεων και συναισθημάτων μας.

Γι' αυτόν το λόγο είναι ωφέλιμο να ελέγχουμε τις απόψεις μας σχετικά με το ταξίδι στη σεξουαλική απόλαυση και να τις προσαρμόζουμε στο πραγματικό, αν δεν θέλουμε να είμαστε εκτός πραγματικότητας.