promotional banner

Κορνίζα μετατρέπει τις φωτογραφίες σε πίνακες ζωγραφικής


Αν ζηλεύατε πάντα τους ζωγράφους, μπορείτε να νιώσετε κι εσείς λιγάκι καλλιτέχνης, χάρη σε μια νέα ψηφιακή κορνίζα της ιαπωνικής εταιρίας Casio. Η Digital Art Frame μετατρέπει τις φωτογραφίες που τραβήξατε, σε πίνακες ζωγραφικής, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ελαιογραφίες, παστέλ, υδατογραφίες κ.α. Η νέα κορνίζα, με οθόνη LCD 10,2 ιντσών, που παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων του Λας Βέγκας στις ΗΠΑ, είναι η πρώτη στον κόσμο που δημιουργεί -με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου- έργα τέχνης από τις υπάρχουσες φωτογραφίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Casio Καζούο Κάσιο.

Όταν μια φωτογραφία «φορτώνεται» στην ψηφιακή κορνίζα, το λογισμικό της επεξεργάζεται την εικόνα και επιτρέπει στον χρήστη να εφαρμόσει ένα από τα οκτώ διαθέσιμα καλλιτεχνικά εφέ. Σύμφωνα με την Casio, τα πρόσωπα της φωτογραφίας θα παραμένουν αναγνωρίσιμα χάρη στην τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπων.

Η κορνίζα διαθέτει ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, παίζει αρχεία ήχου και βίντεο, ενώ διαθέτει έναν εξελιγμένο αισθητήρα που την ενεργοποιεί αυτόματα, όταν κάποιος μπαίνει στο δωμάτιο, και την απενεργοποιεί όταν το δωμάτιο είναι άδειο και κανείς δεν υπάρχει για να δει την κορνίζα.

Οι κορνίζες θα αρχίσουν να πουλιούνται φέτος το καλοκαίρι, σε τιμή που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί.

[πηγή]