promotional banner

Σχέσεις & Σεξ: Επτά χρόνια φαγούρα!


Ο έβδομος χρόνος γάμου είναι ο πιο κρίσιμος, όπως προκύπτει από μελέτη.

Το γεγονός ότι οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στις εξωσυζυγικές σχέσεις αποδεικνύεται... μύθος. Μετά τα πρώτα χρόνια έγγαμου βίου, οι γυναίκες απατούν με την ίδια συχνότητα. Ξεκινώντας τα ζευγάρια την κοινή τους ζωή απολαμβάνουν σχεδόν καθημερινά το σεξ και πιστεύουν ακράδαντα ότι η σεξουαλική ταύτιση που νιώθουν θα κρατήσει για μια ζωή. Καθώς περνάει όμως ο καιρός, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και στα δύο χρόνια γάμου οι ερωτικές επαφές περιορίζονται από το «σχεδόν καθημερινά» σε τρεις φορές την εβδομάδα.

Στον πέμπτο χρόνο, η ερωτική επιθυμία πέφτει κάθετα, με το σεξ να αραιώνει στη μία φορά την εβδομάδα. Μάλιστα, στον έβδομο χρόνο, η μία φορά το μήνα είναι κάτι παραπάνω από αρκετή. Ο έβδομος χρόνος του γάμου, επίσης, είναι ο πιο επικίνδυνος και για διαζύγιο: από τα 711 ζευγάρια που χώρισαν, τα 669 χώρισαν τον έβδομο χρόνο, καθώς στο 64% των περιπτώσεων έπιασαν το σύντροφό τους «στα πράσα».

Πώς εξηγείται η «ισότητα» των δύο φύλων στην απιστία; Το 62% των ζευγαριών παραδέχονται πως η ερωτική έλξη που κάποτε ένιωθαν ο ένας για τον άλλον απλούστατα δεν υπάρχει πλέον.