promotional banner

Sex: Πεσμένη ερωτική διάθεση


Όταν η αυτοπεποίθησή μας πιάνει πάτο, τότε και η σεξουαλική μας ζωή παίρνει την κατηφόρα...

Η αυτοπεποίθηση αφορά την εικόνα του εαυτού μας: πόσο και πώς τον αξιολογούμε και τον αποδεχόμαστε. Ο βαθμός της αυτοπεποίθησης παίζει κεντρικό ρόλο στη σχέση με τον εαυτό μας και στις σχέσεις με τους άλλους. Επομένως αποτελεί σημαντικό στοιχείο και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και εκφράζουμε τη σεξουαλικότητά μας.

Όταν έρχονται οι περίοδοι στη ζωή μας, που η αυτοπεποίθησή μας έχει πατώσει, η σεξουαλική ζωή παίρνει την κατηφόρα. Τα πρώτα συμπτώματα ξεκινούν από την εικόνα του σώματος. Αρχίζουμε να υπερτονίζουμε όλες τις ατέλειες, να υποτιμούμε τα δυνατά σημεία μας και να μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο απόρριψης. Αυτό με τη σειρά του αυξάνει τις αναστολές στην ερωτική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην αντλούμε ευχαρίστηση από το σεξ, αλλά να προκύπτουν προβλήματα διέγερσης, οργασμού, μείωση της ερωτικής επιθυμίας κ.ά.

Όλα ξεπερνιούνται... και το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση και μετά η κινητοποίηση. Αρκεί να σκεφτούμε ότι είναι μια φάση, μια περίοδος που έχει αρχή και τέλος. Η σωστή διατροφή, η γυμναστική και η χαλάρωση βοηθούν στην ανάκτηση των «χαμένων θησαυρών».