promotional banner

Sex: Η μυρωδιά ξετρελαίνει!


Οι οσμές του σώματός μας παίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική επικοινωνία.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε χαρακτηριστικά που μας κάνουν ξεχωριστούς. Ένα από αυτά είναι η προσωπική μας μυρωδιά, την οποία φέρουμε από τη γέννησή μας και είναι ευδιάκριτη στους οικείους μας.

Πολύχρονη έρευνα έδειξε ότι οι οσμές του σώματός μας παίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική επικοινωνία. Απέδειξε ότι είμαστε ικανοί να ξεχωρίζουμε τις οσμές που εκκρίνονται από τα μέρη του σώματος και να διαχωρίζουμε την οσμή του γυναικείου από τον ανδρικό ιδρώτα. Το 48,4% των ερωτηθέντων της έρευνας απάντησαν ότι ένιωσαν σεξουαλικά ερεθισμένοι από τις οσμές του κορμιού των συντρόφων τους.

Οι διαφορές ανδρών και γυναικών υπήρξαν και εδώ. Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών βρήκε ελκυστική τη μυρωδιά που εκκρίνει το σώμα μετά την ερωτική επαφή, ενώ αντίστοιχο ποσοστό ανδρών βρήκε ελκυστική την οσμή των γεννητικών οργάνων.

Με άλλα λόγια, η μυρωδιά των γεννητικών οργάνων είναι πιο σημαντική στους άνδρες από τις γυναίκες για σεξουαλικό ερεθισμό. Φαίνεται λοιπόν ότι η όσφρηση συμμετέχει περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε και στη σεξουαλική λειτουργία.