promotional banner

Sex: Πόσο διεγερτικά είναι τα φιλιά;


Το φιλί είναι ενδεικτικό της καλής κατάστασης της «υγείας» ενός ζευγαριού!

Τα φιλιά δεν εκφράζουν μόνο συναισθήματα, εκφράζουν και επιθυμία, όπως επίσης αισθησιασμό. Με το φιλί διεγείρονται οι ερωτογενείς ζώνες που υπάρχουν στις στοματικές μεμβράνες. Όταν, λοιπόν, απολαμβάνουμε τα φιλιά κάποιου, σημαίνει ότι «ταιριάζουν οι χημείες μας», όπως ακριβώς μπορεί να μας αρέσει και να μας ελκύει η ανεπαίσθητη μυρωδιά που αναδίδει το δέρμα ενός ανθρώπου.

Ωστόσο, ακόμη κι αν τα φιλιά ενός καινούργιου συντρόφου μπορεί να μας φαίνονται υπέροχα επειδή μας ξυπνούν την επιθυμία, αυτό δεν καθιστά δεδομένο ότι θα είναι καλό και το σεξ μαζί του ή ότι δεν θα έχει π.χ. προβλήματα στύσης ή πρόωρης εκσπερμάτισης. Με άλλα λόγια, πρόκειται για παραμύθι η πεποίθηση ότι όταν π.χ. ένας άνδρας φιλάει καλά είναι και εξαιρετικός εραστής.

Από την άλλη, βέβαια, όταν δεν μας αρέσει να φιλιόμαστε με κάποιον, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μη μας αρέσει και το σεξ με τον άνθρωπο αυτόν. Και αυτό φυσικά γιατί οι αισθήσεις μας μάς προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά με «τις χημείες μας». Καθώς παίζει το ρόλο «διεγερτικού», αλλά και ένδειξης επιθυμίας για τον άλλον και επιπλέον εκφράζει τρυφερότητα και οικειότητα, το φιλί είναι ενδεικτικό της καλής κατάστασης της «υγείας» ενός ζευγαριού.

Το ίδιο και αντίστροφα, όταν πιθανώς σημαίνει ότι πρέπει να ενδιαφερθούμε ξανά και περισσότερο για τη σχέση μας. Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι μέσω του φιλού χάνουμε θερμίδες. Οπότε αν μάς αρέσουν τα φιλιά, ας τα απολαμβάνουμε και με το παραπάνω με το σύντροφό μας.