promotional banner

Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο «VΟΧ»


Γράφει η Αναστασία Κουκά

Ενα νέο είδος λαϊκής διασκέδασης προτείνουν φέτος η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο «VΟΧ». Πρώτα απ όλα μια διασκέδαση συμμετοχική και άμεση, καθώς η σκηνή με τους καλλιτέχνες βρίσκεται στο κέντρο του χώρου και το κοινό γύρω τους, όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα.

Οι φωνές ενώνονται, τα τραγούδια μπλέκονται, αλλάζουν μουσικά πρόσωπα, μεταμορφώνονται με βάση τα μουσικά πρότυπα της σύγχρονης εποχής έτσι όπως εκφράζονται από τους ανατρεπτικούς «Ιmam Βaildi» και τους επτά ταλαντούχους μουσικούς που προέρχονται από τη γενιά των σημερινών 20άρηδων.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται» μας λέει η Ελένη Τσαλιγοπούλου και εξηγεί: «Πριν από15 χρόνια συναντηθήκαμε με τη Δήμητρα Γαλάνη στο ιστορικό «Χάραμα» της Καισαριανής και δημιουργήσαμε κάτι καινούργιο. Και αυτή η νέα μας συνεργασία στηρίζεται στο διαφορετικό, στο πειραματικό. Αυτό είναι που μας ενώνει με τη Δήμητρα. Η διαρκής επιθυμία μας να πειραματιζόμαστε, να τολμάμε, να ρισκάρουμε».

Τι είναι αυτό με το οποίο πειραματίζονται οι δύο ερμηνεύτριες; Μα το λαϊκό τραγούδι φυσικά. «Παράγουμε έναν τρόπο διασκέδασης διαφορετικό ως προς τον ήχο αλλά και την αισθητική. Παίρνουμε παλιά λαϊκά τραγούδια και τα παρουσιάζουμε με έναν τελείως διαφορετικό και φρέσκο τρόπο.

Ο Τσιτσάνης και ο Ζαμπέτας μιξάρονται με μεγάλη φαντασία, από νέους μουσικούς και αποκτούν ένα διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόσωπο», περιγράφει με ενθουσιασμό η ερμηνεύτρια και υπογραμμίζει αμέσως μετά: «Δεν μου αρέσουν τα κλασικά προγράμματα. Θέλω να συμμετέχω σε δουλειές που έχουν κάτι καινούργιο να παρουσιάσουν, κάτι διαφορετικό να πουν, που προτείνουν νέα πρόσωπα».

Για την Ελένη Τσαλιγοπούλου το να βγει μπροστά η νέα γενιά καλλιτεχνών έχει πολύ μεγάλη σημασία: «Καλό είναι που οι νέοι έχουν σταματήσει πλέον να συνοδεύουν απλώς μεγάλα ονόματα και παρουσιάζουν δικές τους δουλειές. Φθάνει πια αυτή η ιστορία με τα μεγάλα ονόματα και τους μικρούς που ανοίγουν το πρόγραμμα λέγοντας απλά πέντε - έξι τραγούδια».

Η ερμηνεύτρια θεωρεί πως τα τελευταία χρόνια η νυχτερινή διασκέδαση έχει αρχίσει να μπαίνει σε νέα τροχιά:

«Στην Ελλάδα τα έχουμε δει όλα, από τα πιο κιτς μέχρι τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα. Τον τελευταίο καιρό ο κόσμος αναζητεί κάτι άλλο, διαφορετικό. Ας σκεφτούμε λοιπόν, ας αφήσουμε τη φαντασία μας και την αγάπη μας για τη μουσική να λειτουργήσουν, ας δουλέψουμε κι ας του το δώσουμε».

[ΕΘΝΟΣ]