promotional banner

Οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες


Γράφει ο Νέστορας Πουλάκος

Καιρός για βραβεία και μάλιστα αμερικανικά. Η περίοδος των φεστιβάλ τελείωσε και πλέον διανύουμε μήνες βραβείων.

Οι Χρυσές Σφαίρες, τα προεόρτια των Όσκαρ, που φέτος θα διεξαχθούν στις 17 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους σε όλες τις κατηγορίες.

Όπως αναμενόταν, άλλωστε, το «Up in the air» του Τζέισον Ράτμαν με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ έλαβε έξι υποψηφιότητες, εκείνες της καλύτερης δραματικής ταινίας, ανδρικής ερμηνείας, β’ γυναικείου ρόλου (για δύο ηθοποιούς) καθώς και καλύτερης σκηνοθεσίας και σεναρίου.

Εν συνεχεία, καλή συγκομιδή υποψηφιοτήτων έχει το μιούζικαλ «Nine». Συνολικά μάζεψε πέντε υποψηφιότητες, εκείνες του καλύτερου μιούζικαλ, ανδρικής ερμηνείας, γυναικείας ερμηνείας, β’ γυναικείου ρόλου και σάουντρακ («Cinema Italiano»).

Γενικά, πάντως, οι υποψηφιότητες των φετινών Χρυσών Σφαιρών είναι πλούσιες και οι ταινίες μπόλικες και καλές. Ενδεικτικά, δύο υποψηφιότητες απέσπασε η Μέριλ Στριπ, στην κατηγορία του τραγουδιού ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και οι U2 θα διεκδικήσουν το βραβείο, ενώ στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας η «Λεύκη κορδέλα» του Μίκαελ Χάνεκε διαφαίνεται ως το μεγάλο φαβορί.

[ΠΗΓΗ]