promotional banner

Απολαμβάνετε το sex;


Ο έρωτας είναι απόλαυση στη ζωή ενός ανθρώπου, αρκεί να τον εκφράζει στο σύντροφό του.

Η ερωτική πράξη μάς εμπλουτίζει σε όλα τα επίπεδα και μας υπενθυμίζει τι είναι αυτό που αγαπάμε στους εαυτούς μας και τους συντρόφους μας. Όμως το ικανοποιητικό σεξ δεν γίνεται αυτόματα και, φυσικά, δεν είναι θέμα τεχνικής!

Το καλό σεξ ξεκινά καταρχήν από μια όμορφη αντίληψη για αυτό, όπως τονίζουν οι ψυχολόγοι. Καλό θα ήταν τα ζευγάρια να καλλιεργούν μια ατμόσφαιρα μεταξύ τους που να συντελεί στην αμοιβαία έκσταση και μετά απλά να το αφήνουν να συμβεί.

Σύμφωνα με τους σεξολόγους, όταν αφήνεις τον εαυτό σου να βιώσει την ομορφιά των αισθήσεων τη στιγμή που συνδέεσαι με το σύντροφό σου, μαθαίνεις να εκφράζεις τις επιθυμίες σου και όλα όσα σου αρέσουν και σε ερεθίζουν. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις τη σεξουαλική έκσταση μια σπινθηροβόλα πλευρά της σχέσης σου.

Αν αναλογιστούμε τις σεξουαλικές πληροφορίες που μας βομβαρδίζουν, κάλλιστα μπορούμε να αντιληφθούμε πως μας μπερδεύουν: γεμίζουμε εύκολα με λανθασμένες προσδοκίες που μπλοκάρουν τη φυσική ροή των συναισθημάτων μας, προκειμένου να είμαστε σεξουαλικά ερεθισμένοι.

Γι' αυτόν το λόγο είναι ωφέλιμο να «τσεκάρουμε» τις απόψεις μας με τα εξής απλά βήματα:
* Να αναγνωρίσουμε τους μύθους που μπορεί να γίνονται εμπόδια στη σεξουαλική μας ευχαρίστηση (π.χ. ότι πρέπει να έχουμε οργασμό κάθε φορά που κάνουμε έρωτα). Ας αναρωτηθούμε ποιες είναι οι πηγές αυτών των μύθων και πώς θα τους εξαλείψουμε.

* Να συλλογιστούμε πώς η ανατροφή μας συνδέεται με τις αντιλήψεις που έχουμε για το σεξ. Ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας: βοηθούν αυτές οι απόψεις μου τη σεξουαλική μου/μας ζωή; Αν η απάντηση είναι «όχι», τότε θα ήταν καλό να τις απορρίψουμε.

* Να καταγράψουμε τον προσωπικό μας ορισμό για τη σεξουαλική έκσταση. Πώς την προσδιορίζουμε, τι σημαίνει για μας και πώς επιτυγχάνεται. Μπορούμε να ζητήσουμε από το σύντροφό μας να κάνει το ίδιο και να μοιραστούμε τις απόψεις μας.