promotional banner

Σχέσεις & Σεξ: Ζευγάρια με διαφορά ηλικίας


Υπάρχουν ζευγάρια ευτυχισμένα και ισορροπημένα για τα οποία ο έρωτας είναι πέρα από το χρόνο.

Η λαϊκή ρήση το λέει καθαρά: «Ο έρως χρόνια δεν κοιτά». Και η αλήθεια είναι ότι καθημερινά συναντάμε ζευγάρια που τα χωρίζουν χρόνια (πολλά) και τα ενώνουν άλλα. Στο μυαλό μας έχουμε κάποια στερεότυπα για το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα. Όταν, λοιπόν, βλέπουμε ζευγάρια με διαφορά ηλικίας, ενδόμυχα σκεφτόμαστε ότι αυτό που τα ενώνει είναι είτε τα χρήματα είτε η ανασφάλεια.

Οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον έρωτα. Αλλωστε το θεμιτό σε μια σχέση δεν είναι ο άντρας να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα; Έτσι τουλάχιστον είχαμε «συμφωνήσει» μέχρι τώρα. Όμως, πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις: ζευγάρια όπου η γυναίκα είναι μεγαλύτερης ηλικίας από τον άντρα.

Τι ενώνει τα μέλη μιας σχέσης με διαφορά ηλικίας; Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι όταν ένας άντρας δημιουργεί μία σχέση με γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, ασυνείδητα επιδεικνύει την ανάγκη για μητρική προστασία, ενώ μία γυναίκα εκφράζει ανασφάλεια και φόβο μη μείνει μόνη. Καθημερινά συναντάμε πολλά ακραία παραδείγματα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις ζευγαριών που έχουν βρει τη χρυσή τομή...